Internet Explorer9 integeert taakbalk met website

IE9 website in taakbalkMicrosoft heeft gister de eerste publieke beta van Internet Explorer® 9 (afgekort: IE9) webbrowser vrijgegeven. Eerder werden alleen tech demo’s van de render engine van de webbrowser uitgegeven, maar nu is de de volgende versie om te testen beschikbaar. IE9 brengt veel features t.o.v. de vorige versie.

Ten eersten is het nu mogelijk de tabs naar de taakbalk te slepen en een website in een soort “apart programma” te veranderen, een vrij unieke ervaring maar het vereist wel Windows7.

En dan heeft IE9 ook nog eens HTML5 ondersteuning. zodat vooral video en audio zonder plugin afgesleept kan worden en het mogelijk is animaties op een canvas vlak met Javascript te maken.

Verder geeft IE9 GPU acceleratie waardoor het iets sneller werkt. Ook uniek is dat IE9 nu voor de addons toont hoelang het laden duurt. IE9 onsteunt vector afbeeldingen. De lijst met nieuwe feature t.o.v. van de vorige versie is behoorlijk lang. De interface is meer minimalistischer geworden en lijkt nu erg veel op die van Google Chrome, zodat er meer ruimte voor de webpagina zelf is. Enkele screenshots zijn bijv. te bekijken op tweakers, lifehacker of engadget. Het is duidelijk Microsoft wilt mee innoveren met de ware webbrowser oorlog. Echter kan wel gezegd worden dat IE9 de warme Windows7 broodjes minder snel zal laten afkoelen. Dit aangezien IE9 alleen voor Windows Vista en hoger uitkomt. Dan nog iets, het wijzigen van de jumplist door de webpagina (showoff) is geen webstandaard.