Windows7 ondersteuning gestopt

Net na de laatste dag van de ondersteuning van windows 7 wordt er meteen een kritische lek dat zich in alleen Windows 10 bevindt een patch voor uitgerold. Er zijn nog bedrijven en overheidsinstellingen die nog niet overstapt zijn op Windows 10 mogelijk vanwege de vele privacy bezwaren die Windows 10 kan hebben. Gelukkig is het wel mogelijk om voor veel geld extra langer ondersteuning te krijgen maar ook dat is een lap middel voor een niet al te lange tijd. Gelukkig was windows 7 niet meteen ongepatch lek van een kritische beveilings probleem waarmee de validatie in TLS/SSL omzeilt kan worden door een validatie fout in iets met de Eliptic Curve implementatie. De details daarvan zijn gelukkig nog niet volledig bekend maar dat beveiligingsprobleem in Windows10 dat afgelopen dinsdag een kritische patch kreeg is zo erg als het klinkt. Upgraden en updaten dus.

Details zijn nu bekend. Firefox gebruikers op ongepatcht Windows 10 niet kwetsbaar en Chrome gebruikers wel.