3 manieren om wifi netwerk te “kraken”

Er zijn verschillende manier om toegang tot een wifi netwerk te krijgen.
Hier zijn de manieren waarop je moet letten, voor de beveiliging van je eigen wifi netwerk.
1. Ondermijnen van vertrouwen.
De meeste computers verbinden automatisch met een wifi netwerk als ze een wifi netwerk in de buurt met een bekende SSID(naam) zien.
no wifi ssid trust
Echter kan iemand zich voordoen als een netwerk met een bepaalde SSID(naam). Als je computer daar dan automatisch mee verbind stuur je die router automatisch je wifi sleutel toe.
Je wifi sleutel is wel in een hash code getransformeerd bij WPA 1>= maar kraken van deze hash duurt met woordenboek bruteforce kraken slechts een paar minuten, zeker met een zwakke sleutel. Bij WEP wordt de sleutel niet gehasht, het ondermijnen van vertrouwen leidt tot een directe “kraak” van het wifi netwerk.
2. Zwakke sleutels uit proberen.
Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel, vaak is dat de sleutel die mensen voor hun wifi netwerk beveiliging kiezen. Hou er rekening mee dat er altijd software is dat alle meeste gebruikte/populaire sleutels bij elke soort encryptie uitprobeert en daarmee een sleutel nog sneller kraakt dan alle mogelijkheden uit te proberen. Soms vragen mensen wel eens welke lengte ze voor hun wifi sleutel moeten kiezen mijn advies aan hun is dan gebruik de maximale lengte.
3. Kraak de zwakke setup
Sommige router generen automatisch een sleutel die ze vanuit de ingestelt fabriek krijgen. Deze implementaties zijn lang niet altijd veilig. Het is veel veiliger zelf een sterke sleutel in te stellen. Want de standaard gekozen sleutels op basis van de router SSID en productnummer (bron) is al vaak gekraakt en als technologie als Wi-Fi Protected Setup (WPS) is nu ook al een zwakte in gevonden die het “makkelijk” te kraken maakt. (bron)