Windows 8.1

BettavisWindows 8.1 is een gratis update voor windows 8(.0) dat meer desktop functionaliteit toevoegd aan windows8.
Het is nu mogelijk de preview / beta versie van windows 8.1 te downloaden. Nieuw in windows 8.1 is dat er een start knop aan de niet moderne/traditionele desktop is toegevoegd om naar de moderne/metro te gaan. Verder is het in windows 8.1 mogelijk toegevoegd om bij het opstarten van windows 8.1 direct naar de niet metro/traditionele desktop te gaan. Windows 8.1 is dus meer geschikt geworden voor desktop en beeldschermen zonder touchscreens geworden. Verder is het mogelijk de tegels van programma’s in de moderne/metro interface nu groter of kleiner te maken. Het is in de moderne/metro interface ook mogelijk tegels te groeperen. Daarnaast is het in de moderne/metro interface nu mogelijk 3 programma naast elkaar te zetten wat in windows8.0 beperkt was tot 2 vensters naast elkaar. Ook is er een nieuwe versie Visual Studio 2013 die windows 8.1 ondersteund waarmee de moderne/metro programma’s gemaakt kunnen worden. Verder komt windows 8.1 met Internet Explorer 11. (Dat ook helaas de HTML5 niet open Encrypted Media Extensies heeft voor DRM video en audio.)
De definitieve update van Windows 8.1 komt naar verwachting op 18 oktober 2013 beschikbaar.