WordPress gebruikers audit logging

Als je gebruikers van je wordpress website in de gaten wilt houden is het verstandig alle wijzigingen op de gebruikers van de website die zij maken bij te houden. Dit kan al ook met behulp van SQL triggers om alle wijzigingen in het wordpress users tabel bij te houden in een special aangemaakt users_audit tabel.
Maar SQL Triggers voor beveiliging monitoring gebruiken zijn niet goed genoeg. Je wilt namelijk ook bijhouden wanneer het gebruikers tabel Ć¼berhaupt alleen ingezien is. Want als je dit weet kun je namelijk ongeautoriseerd toegang ontdekken. Helaas is het met SQL Triggers niet mogelijk acties uit te voeren bij alleen een SELECT SQL operaties onder MySQL/MariaDB, het is dus daarom beter de hiervoor speciaal ontworpen audit plugin te gebruiken. Zoals deze of deze. Maar als je een basische oplossing wilt of alleen in staat wilt zijn foute gebruiker wijzigingen te herstellen dan is deze SQL snippet voor wordpress audit logging voldoen.