Apple lanceert een digitale pen

pencilApple heeft een digitale pen/stylus gelanceerd genaamd Apple Pencil. Steve jobs was bij de introductie van de iPhone in 2007 altijd tegen het gebruik van een pennetje op het aanraakscherm van de iPhone. De Apple Pencil is wel wat anders dan een plastic staafje dat Jobs niet wilde. Deze pen heeft namelijk een druk en hoeksensor. Door de druk sensor is het mogelijk de dikte van het getekende lijntje aan te passen. Door de hoek sensor is het ook mogelijk de lijn dikte aan te passen zoals een kwast die je scheef houdt om een groter oppervlakte te beschilderen. Door touchscreen van het beeldscherm, de druksensors van de pen en de hoeksensors van de pen te combimeren krijg je een pen die aan moet voelen als een echte: pen, kwast of potlood in de echte wereld maar dan sla je het meteen digitaal op. De Apple Pencil gaat op een volle batterij ongeveer 12uur mee volgens Apple. En de Apple Pencil laadt met 15 seconden laden voor ongeveer 30 minuten gebruik op. Ik verwacht dat de Apple Pencil eerst vooral eerst gericht zal zijn op een groep van mensen die veel met digitale fotobewerking doen en die ook al de vereiste een iPad Pro hebben. Bekijk de eerste indruk video.