Categorieën

Recente berichten

Privacy Shield, het nieuwe Safe Harbor

Sinds Safe Harbor adequacy decision niet meer geldig is, is er in redelijke haast gemaakt het alternatief het “Privacy Shield” adequacy decision te introduceren om toch Europese data op Amerikaanse servers op te mogelijk slaan zonder model overeenkomst. De directe gevolgen van het ongeldig verklaren van Safe Harbor adequacy decision valt in de praktijk tot nu toe nog erg mee. Maar of het nieuwe “Privacy Shield” niet met een zelfde argumenten als waarop Safe Harbor ongeldig verklaart is ook ongeldig verklaart kan worden is niet uitgesloten, dat is raar. Alhoewel er nu extra limieten zijn aan de Amerikaanse inlichtingen diensten om Europees data te doorgronden. Het blijven slechts een limiet en geen garantie en dat gaat zeer waarschijnlijk ook niet gebeuren. Er is o.a. tegenspraak/gedraai. Men zal nu wel wat explicieter in het echte document zijn

FaceBook Twitter

Er is nog geen commentaar.

Reageren?

(verplicht)

Beantwoord: Bereken: 5 - 3 = (verplicht, waarom?)