Beveiligings probleem in Intel AMT gevonden

Er is een beveiliging probleem in de Intel Active Management Technologie(AMT) gevonden van Intel processoren. Alle processoren na 2008 met vPro kunnen hiermee uitgerust zijn. De Intel Active Management Technologie(AMT) wordt voornamelijk gebruikt door bedrijven om zakelijke computers te beheren.
Door dit beveiliging probleem is het mogelijk om zonder wachtwoord een computer met een Intel processor die AMT aan heeft staan in EUFI/BIOS op afstand o.a. te wissen of vergrendelen. En dit kan zelfs als die uit staat maar wel een LAN verbinding heeft omdat de Intel AMT firmware onafhankelijk van het besturingssysteem kan werken. Intel heeft een programmaatje voor Windows ontwikkelt om te testen of je huidige Intel processor die het programma uitvoert kwetsbaar is voor dit beveilingslek.