Kritische bitcoin bug verholpen dat potentieel vals transacties uitvoeren mogelijk maakte

Er is de afgelopen week een kritische bug van de Bitcoin core opgelost die ook in Bitcoin Cash en andere afgeleiden crypto munten zat die gebruik maakte van de bitcoin core broncode. Inmiddels zijn er verschillende updates beschikbaar en is het echt noodzakelijk om niet langer Bitcoin core 0.16.2 of lager te blijven gebruik, voor de veiligheid van de bitcoin blockchain. Een fout in bitcoin software zorgde ervoor dat soms transacties in een blok op de blockchain helemaal niet geverifieerd worden. In het ergste geval worden hierdoor ongeldige transacties van andere onbetrouwbare bitcoin nodes op jouw node opgeslagen worden. Dat kan leiden tot een hardfork(afsplitsing van de blockchain) met allerlei ongeldige transacties van de bitcoin of bij een andere cryptocurrency blockchain. Het is daarom van belangrijk dat bitcoin nodes en andere cryptocurrencies zo snel mogelijk upgraden naar een niet kwetsbare versie.