Nieuwe major versie VirtualBox 6.0

De virtualisatie software VirtualBox heeft een nieuwe major versie uitgebracht. In versie 6.0 is het o.a. mogelijk als workround voor windows gebruikers de Hyper-V Hypervisor te gebruiken met de Virtualbox GUI.
Dit kan gebruikt worden als een workround om niet de windows bootloader(BCD) te hoeven aan passen om ervoor te zorgen dat Virtualbox Hypervisor gebruikt kan worden zonder conflict te geven met de standaard langzamere Hyper-V Hypervisor dat o.a. voor Android emulatie op windows standaard gebruikt wordt met Android studio.
Daarnaast geeft VitualBox 6.0 nu betere 3D grafische kaart versnelling ondersteuning en prestaties voor virtuele machines.
De gebruikers interface van virtualbox geeft ook een kleine metamorfose ondergaan. Daarnaast is er nu een bestands- manager voor virtuele machine hardeschijven toegevoegd om bestanden tussen de virtuele machine en het host besturingssysteem mee uit te kunnen bekijken en kopiƫren.

Inmiddels is ook al versie 6.1 beschikbaar.