Hotmail vernieuwt spamfilter met ‘Greylist’

grijze en zwarte lijstenHotmail heeft een update gekregen wat betreft de spamfilters.
Er is nu een greylist filter toegevoegd. Deze filter is voor spam berichten bedoelt waarvoor de gebruiker zelf mee geeft ingestemd. M.a.w. vrijwillige reclame, doordat je deze filter hebt kun je nog makkelijk zien wat je echte belangrijke emails zijn en wat niet essentiële email is. Verder worden attachment nu automatisch niet meer per email verstuurt maar op de clouddienst van SkyDrive gezet en daarna toe gelinkt. Voordeel daarvan is dat email bericht zelf snel te downloaden blijft.
Voor iedereen die het nog niet wist, je kunt hotmail ook gebruiken met jouw eigen domein. op domains.live.com. Zo profiteer je van een goede spamfilter en niet van een niet een ‘goedkoop’ lijkend emailadres met @hotmail maar met jouw eigen domein.